Rekryteringen är avslutad och det anmälde sig 71 sökande. Tjänsten är tillsatt med Helena Klintberg.
Sista dag för att överklaga är den 4 september 2024

Du kan skicka din överklagan som brev till adressen Riksantikvarieämbetet, Box 1114, 621 22 Visby eller via e-post till registrator@raa.se

 

Museiavdelningen består av 6 enheter som främjar utveckling och samverkan på museiområdet och agerar pådrivande och stödjande i frågor som rör kulturföremål och museers arbete med att bevara, använda och utveckla kulturarv. Avdelningen ansvarar även för driften av Glimmingehus och Svensk museitjänst.

Enheten för kulturföremål och samlingar ansvarar för att utveckla kunskap och stöd för förvaltning och hantering av föremål samt riskhantering, katastrofberedskap, restvärdesräddning och magasinsfrågor för samlingar. Enheten ansvarar även för ärenden om utmärkning av kulturegendom, utförsel av kulturföremål, utställningsgarantier, fyndfördelning, inlösen och hittelön samt för att bevaka frågor om kulturarvsbrott och illegal handel. Vidare ansvarar den för statsbidrag till kulturarvs-IT och kulturarvsarbete.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer  att arbeta med bidragsprocessen - Bidrag till kulturarvsarbete.

Bidrag till kulturarvsarbete fördelas till arbetslivsmuseer, hembygdsmuseer och ideella kulturarvsverksamheter som syftar till att bevara och utveckla både fysiska och immateriella kulturhistoriska värden.

Bidraget består av ca 17 miljoner kronor och lämnas till insatser/projekt som är tydligt avgränsad från ordinarie verksamhet och som syftar till att bevara, använda och utveckla kulturarvet.

Arbetsuppgifterna består främst i

  • att fördela och omfördela bidragsmedel under året,
  • att följa upp hur bidragen används,
  • verksamhetsutvecklande insatser som till exempel att jobba med att utveckla arbetssätt och inriktning för både fördelnings- och uppföljningsprocesserna.


I arbetsuppgifterna ingår även att jobba nära andra avdelningar inom myndigheten i samband med bland annat beredning och uppföljning av bidragen. En stor del av arbetet består av att skapa och bibehålla goda kontakter med andra, exempelvis länsstyrelsen och ideella föreningar.

Din kompetens

Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning. Du har erfarenhet av att jobba med ärendehantering samt med ekonomiska uppföljningar. Inom ramen för dina tidigare erfarenheter är du även van att arbeta med digitala bidragsprocesser.

Du har erfarenhet av offentlig förvaltning med bidragsgivning och har förståelse för vad det innebär att arbeta med myndighetsutövning. Med detta har du goda kunskaper om statsförvaltningen och dess roller och ansvar och är van att tolka lagar och förordningar.
Du har arbetat med bidragsgivning inom kulturarvsområdet och du har kunskap om de olika lagstiftningarna som reglerar kulturmiljöområdet.

Du samarbetar effektivt med andra men är också van att planera ditt arbete och självständigt driva uppdrag. Du kan på ett lösningsorienterat sätt arbeta med verksamhetsutveckling som gagnar både ditt eget, och hela gruppens, arbete.

Du är bra på att skapa och upprätthålla goda relationer med olika intressenter. Arbetet med bidragsgivning kan vara intensivt under vissa perioder vilket innebär att du behöver ha förmågan att flexibelt skifta mellan olika arbetsuppgifter. Det är viktigt att du utrycker dig väl i tal och skrift så att människor enkelt kan ta till sig och förstå myndighetens beslut om statsbidrag.

Övrigt

Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 2025-06-13 med placeringsort i Stockholm eller Visby. Välkommen att skicka in din ansökan och registrera ditt CV genom att klicka på “Ansök” senast den 28 juli 2024. Märk din ansökan med diarienr: RAÄ-2024-2052.

Tillträde Enligt överenskommelse
Kontakt
  • Ingela Chef Holmberg, 0851918368
Facklig företrädare
  • Oscar Engberg, ST-kultur, 08-51918000
  • Fredrik Nihlén, SACO-S, 08-51918000

Tillbaka till lediga jobb